Prilikom čišćenja građani pronašli minsko-eksplozivna sredstava

Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja

Foto: ilustracija

Dvoje građana su jučer na području Slunja i Vojnića prilikom čišćenja okućnica pronašli  minsko-eksplozivna sredstva te su o tome obavijestili policiju. Dolaskom na mjesta dojava ukupno je pronađeno: 21 raketa, sedam komada ručnih bacača raketa, lanser i 24 različite mine. Dio minsko-eksplozivnih sredstava uništen je na mjestu pronalaska, a ostalo je pohranjeno te će biti uništeno prilikom organiziranog uništavanja.

Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
 
Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.
 
 
 

Pisane vijesti