Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Na autocesti A1, odmorište Draganić, u smjeru juga, 17. veljače policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s drugim inspekcijskim službama proveli su pojačani nadzor prometa

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 17. do 19. veljače na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                  
Tom prilikom utvrđen je 441 prekršaj, a od toga se 14 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 85 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 133 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 12 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Dio ovih prekršaja odnosi se i na prekršaje utvrđene u preventivno-represivnoj akciji na autocesti A1.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu i iznosila je 2,22 promila, a najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 97 km/h na državnoj cesti DC6 na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.
 
Na autocesti A1, odmorište Draganić, u smjeru juga, 17. veljače policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s drugim inspekcijskim službama proveli su pojačani nadzor prometa.

Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja ove preventivno-represivne akcije utvrđena su 180 prekršaja iz nadležnosti rada policije, od toga 155 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i 17 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 11 vozila te su kod 10 vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci.

Pisane vijesti | Promet i vozila