Edukacija djece u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“

Policijski službenici djeci nastoje kroz zanimljiv i njima prihvatljiv način ukazati na sve opasnosti koje mogu očekivati prilikom sudjelovanja u prometu

Foto: PU karlovačka

​Tijekom mjeseca rujna policija provodi tradicionalnu akciju Poštujte naše znakove koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu. Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka školske godine.
 
U sklopu akcije policijski službenici u odgojno-obrazovnim ustanovama diljem naše županije provodili su edukaciju mladih o sigurnosti u prometu, posebice u onom dijelu sigurnog sudjelovanja njih kao djece u prometu.  
 
Policijski službenici djeci nastoje kroz zanimljiv i njima prihvatljiv način ukazati na sve opasnosti koje mogu očekivati prilikom sudjelovanja u prometu, ali i na način na koji će samostalno, sigurno i aktivno sudjelovati u prometu.

Želimo podsjetiti i pozvati sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu.

Pisane vijesti