Sjećanje na trojicu poginulih policijskih službenika u Budačkoj Rijeci

U znak sjećanja na ovaj događaj položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće

Foto: PU karlovačka
 
Danas je izaslanstvo Policijske uprave karlovačke predvođeno zamjenikom načelnika Policijske uprave Darkom Bratićem na spomeniku u Budačkoj Rijeci, općina Krnjak, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, obilježilo 31. godišnjicu pogibije trojice policijskih službenika Policijske uprave karlovačke, Postaje prometne policije Karlovac.
 
Nakon svih ovih godina nismo zaboravili 4. kolovoz 1991. godine. Toga su dana trojica policijskih službenika Mile Butina, Joža Milčić i Zlatko Škrlac poginula prilikom redovne službe kada su iz zasjede bili napadnuti od strane neprijatelja. S poginulima je tada u ophodnji bio i policijski službenik Nikola Rakocija koji je tom prilikom teško ranjen.

Policijskoj upravi karlovačkoj u obilježavanju ovog značajnog dana, uz obitelj poginulog policijskog službenika kao i Nikole Rakocije, pridružio se i načelnik Općine Krnjak sa suradnicima te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.
 
U znak sjećanja na ovaj događaj izaslanstvo Policijske uprave karlovačke zapalilo je svijeću i na spomen obilježju poginulim policijskim službenicima u Postaji prometne policije Karlovac kao i na spomen obilježju u Policijskoj upravi karlovačkoj. Prigodnu molitvu predvodio je policijski kapelan Andrija Markač.
 

Pisane vijesti