PP Slunj provela akciju „Manje oružja, manje tragedija“

Građani na području Slunja riješili se oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava

Foto: PU karlovačka

Od 23. do 26. studenog na području Policijske postaje Slunj provedena je akcija Manje oružja, manje tragedija. Tijekom provođenja akcije građani su dragovoljno predali ručni bacač, improviziranu pušku, spremnik za streljivo, četiri tromblonske mine, 31 ručnu bombu i 710 komada raznog streljiva .
 
Zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva te na taj način pridonijeli sigurnosti, a sve ostale građane i dalje pozivamo i podsjećamo - predajte oružje bez sankcija!

Još uvijek je u tijeku akcija Manje oružja - manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti oružje i eksplozivna sredstva.
 

Pisane vijesti