Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Recidivist kažnjem zatvorom, novčanom kaznom i zabranom upravljanja vozilom 

Foto: ilustracija
 
Tijekom proteklog vikenda od 12. do 14. studenog na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 337 prekršaja, a od toga se 27 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 129 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 46 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 13 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 59-godišnjeg vozača osobnog automobila u Budačkoj Rijeci, općina Krnjak, a iznosila je 2,37 promila.
 
Danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 31-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist. Policijski službenici su ga jučer zaustavili u Karlovcu i utvrdili da upravlja neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a pritom nije koristio sigurnosni pojas i prevozio je djecu koja nisu bila smještena u posebnoj sigurnosnoj sjedalici. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu od 4000 kuna  i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci. 

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 89 km/h na državnoj cesti DC 1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h, a osobnim automobilom upravljao je 42-godišnjak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila