Obilježena 30. obljetnica sjećanja na stradavanje i okupaciju Saborskog

Obljetnica je obilježena kolonom sjećanja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenikom žrtvama Domovinskog rata te Svetom misom

Foto: PU karlovačka, Općina Saborsko

U petak 12. studenog u Saborskom je obilježena 30. obljetnica sjećanja na stradavanje i okupaciju Saborskog. Prije 30 godina, 12. studenog 1991. godine počinjen je strašan zločin u Saborskom, a Saborsko je postalo još jedno stratište u Domovinskom ratu. 

Počast svim žrtvama koje je u Domovinskom ratu dalo Saborsko, a među kojima su bili i policijski službenici, pored brojnih izaslanstava odalo je i izaslanstvo Policijske uprave karlovačke predvođeno načelnikom Darkom Bratićem. Među brojnim izaslanstvima počast žrtvama ovog malog mjesta odali su i izaslanici predsjednika Republike Hrvatske, Sabora Republike Hrvatske, predsjednika Vlade, čelnici Karlovačke županije, gradova i općina, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Saborčani.  

Obljetnica je obilježena kolonom sjećanja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenikom žrtvama Domovinskog rata te Svetom misom. 

Okupljenima su se obratili načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić i izaslanik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Nakon prigodne molitve i blagoslova u crkvi Svetog Ivana Nepomuka služena je Sveta misa za žrtve Saborskog i sve stradale u Domovinskom ratu.

Pisane vijesti