Priprema i obuka pripadnika policije za natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske

Obuka se provodila sukladno Elaboratu natjecanja i na njoj je sudjelovalo 10 pripadnika MUP-a, a među njima je bila i jedna policijska službenica

Foto: PU karlovačka

Od 10. do 12. svibnja u bazi Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke u Malom Erjavcu provedena je obuka i priprema policijskih službenika koji će sudjelovati na natjecanju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske „Memorijal bojnik Davor Jović – prvi za Hrvatsku 2021.“  Obuka se provodila sukladno Elaboratu natjecanja i na njoj je sudjelovalo 10 pripadnika MUP-a, a među njima je bila i jedna policijska službenica.   
 
Sa ciljem što bolje pripreme i određivanja kandidata za daljnje natjecanje, obuka se sastojala od opće i specijalističke tjelesne pripreme, taktičke obuke, taktike postupanja i intervencija te nastave naoružanja i gađanja.
 
Ciljevi ove obuke su podizanje razine motoričkih sposobnosti unapređivanjem apsolutne i relativne jakosti te savladavanje borbenih tehnika za učinkovito sudjelovanje na natjecanju, kao i razvijanje i održavanje sposobnosti, osobina i znanja koja su garancija kvalitetnog reagiranja.
 
Na ovim pripremama nazočili su zapovjednik Zapovjedništva interventne policije Damir Barić i načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić koji su sudionicima pružili punu podršku radi daljnjeg natjecanja i ostvarivanja što boljih rezultata.

Pisane vijesti