Policija obilježila Europski tjedan mobilnosti

Policijski službenici aktivno su se uključili u provođenje aktivnosti u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti 

Foto: PU karlovačka

U sklopu aktivnosti koje se na području grada Karlovca provode u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, policijski službenici aktivno su se uključili u provođenje  aktivnosti koje su organizirali Grad Karlovac i Razvojna agencija Karlovačke županije. Naime, jučer su policijski službenici PPRP Karlovac u Ulici Stjepana Radića u Karlovcu izložili opremu i tehniku prometne policije te su se zainteresirani građani i djeca  imali priliku upoznati s njihovim radom i razgovarati s policijskim službenicima o temama koje se odnose na poslove prometne policije.
 
Posebno zanimljivo bilo je upoznavanje djece s prometnim znakovima i vožnja biciklima na posebno za to pripremljenom poligonu s čunjevima.
 
Podsjetimo, Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u gradovima, a tema ovogodišnjeg tjedna mobilnosti je Walk with us/Hodaj s nama s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u gradovima. Ove godine naglasak je na sigurnom hodanju i vožnji biciklom kao i na koristima koje ti oblici kretanja imaju na naše zdravlje, okoliš i stanje na bankovnom računu.
 
U organizaciji Razvojne agencije Karlovačke županije od Aqatike do Ulice Stjepana Radića u Karlovcu organizirana je promotivna vožnja biciklima kojoj se je priključio i predstavnik policije, policijska službenica PPRP Karlovac na službenom biciklu. Ova aktivnost provedena je kako bi se probudila svijest građana o važnosti korištenja alternativnih prijevoznih sredstava.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila