Sjećanje na trojicu poginulih policijskih službenika u Budačkoj Rijeci

Prošlo je 28 godina nakon pogibije trojice policijskih službenika Policijske uprave karlovačke, Postaje prometne policije Karlovac, a sjećanje na njih još uvijek živi.
U čast njima danas je izaslanstvo Policijske uprave karlovačke predvođeno načelnikom PU karlovačke Darkom Bratićem na spomeniku u Budačkoj Rijeci, općina Krnjak, položilo cvijeće i zapalilo svijeće te na taj način obilježilo 28-mu godišnjicu pogibije. Njihova imena koja će zauvijek živjeti u našem sjećanju su  – Butina Mile, Milčić Joža i Škrlac Zlatko.
Spomen na njihove žrtve u našim srcima gorjet će zauvijek i nikada nećemo zaboraviti taj dan, 4. kolovoza 1991. godine. Naime, tada su trojica policijskih službenika poginula prilikom redovne službe patroliranja kada su iz zasjede bili napadnuti od strane neprijatelja. S poginulima je tada u patroli bio i policijski službenik Nikola Rakocija koji je tom prilikom teško ranjen.
Policijskoj upravi karlovačkoj u obilježavanju ovog značajnog dana, pridružio se načelnik Općine Krnjak sa suradnicima, Udruga roditelja poginulih branitelja u domovinskom ratu, Braniteljska udruga policijske ispostave Barilović 1990. -1995., UDVDR ogranak Krnjak i HDZ iz Krnjaka. Izaslanstvo Policijske uprave karlovačke zapalilo je svijeću i na spomen obilježju poginulim policijskim službenicima u Postaji prometne policije u Karlovcu kao i na spomen obilježju u Policijskoj upravi karlovačkoj.
 
 

Pisane vijesti