Rezultati akcije „Mir i dobro“

U okviru operativne akcije Mir i dobro koja je provedena u vremenu od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine ciljano su poduzimane pojačane mjere i radnje u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, opće sigurnosti te povoljnog stanja sigurnosti prometa na cestama.

Tom prilikom policijski službenici Policijske uprave karlovačke su zbog nezakonitog posjedovanja oduzeli 73 komada streljiva i dvije ručne bombe zbog čega je jedna punoljetna osoba počinila prekršaj, a druga kazneno djelo. Ujedno, jedna punoljetna osoba počinila je prekršaj zbog uporabe pirotehničkog sredstva van dozvoljenog perioda korištenja.

Za vrijeme trajanja ove akcije na području PU karlovačke evidentirani su sljedeći događaji: 
  • 28. prosinca u obiteljskoj kući na području Karlovca maloljetna osoba aktivirala je pirotehničko sredstvo (raketu) koje je letjelo po sobi, pogodilo ga u lice i eksplodiralo, a kojom prilikom je ta osoba lakše ozlijeđena. 
  • 4. siječnja na području općine Lasinja punoljetna osoba je neoprezno rukovala pištoljem kojeg legalno posjeduje, a kojom prilikom je pištolj pao na tvrdu podlogu te je došlo do opaljenja i teškog ozljeđivanja te osobe.


Stranica