U Slunju provedena preventivna akcija „Sigurno u prometu s mopedom i motociklom“

Foto: PP Slunj

U Slunju na otvorenom prostoru bivše vojarne „Kneja“ u subotu, 19. svibnja održana je preventivna akcija Sigurno u prometu s mopedom i motociklom koja je bila usmjerena na zaštitu vozača mopeda i motocikla, kako članova moto klubova tako i svih ostalih građana koji posjeduju ovu kategoriju vozila. Akcija koja je provedena radi promicanja prometne kulture kroz zajedničko druženje i edukativna predavanja održana je u suradnji s Policijskom akademijom, policijskim službenicima za prevenciju PU karlovačke, moto klubom Poskok iz Slunja, volonterima Crvenog križa i instruktorima auto škole s područja Slunja.
Cilj ove akcije bio je potaknuti vozače mopeda i motocikala na odgovorno sudjelovanje u prometu, na maksimalnu pažnju prilikom vožnje, uz obvezno poštivanje zakonskih pravila i propisa kako bi se stradavanja u prometu ove kategorije sudionika smanjila na najmanju moguću mjeru. 
Uz teoretska predavanja i prigodne propagandne materijale održan je i program sigurne vožnje i vožnje spretnosti uz pomoć instruktora vožnje Policijske akademije, a volonteri Crvenog križa održali su i prezentaciju pružanja prve pomoći ozlijeđenim osobama.
 



Stranica