„Zajedno protiv govora mržnje“

Foto: PP Ogulin

Danas, 23. veljače u Ogulinu, u dvorani Prve osnovne škole Ogulin održana je manifestacija u sklopu preventivnog programa Zajedno protiv govora mržnje

Cilj ovog preventivnog programa je senzibiliziranje i educiranje mladih, učenika igrača i navijača srednjih i osnovnih škola u vidu sprječavanja govora mržnje na sportskim natjecanjima. Ujedno glavna poruka je promicanje zdravih stilova života, tolerancije, kulture dijaloga, nenasilja što isključuje bilo kakav oblik govora mržnje.

Na manifestaciji su sudjelovali saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić i predstavnici Športske zajednice Grada Ogulina.

Ova javna manifestacija održana je pod nazivom Ja sam za fair play, a u sklopu nje je održan nogometni turnir u kojem su sudjelovali učenici osmih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola. Ujedno s prigodnim transparentima bodrili su ih ostali učenici i gosti.

U cilju razvijanja kulture dijaloga, prevencije huliganizma i korektnog navijanja na sportskim natjecanjima jasnim porukama o važnosti sprječavanja govora mržnje poruku su poslali i na taj način podržali projekt saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, gradonačelnik Dalibor Domitrović, načelnik Josip Ćelić i Dražen Cindrić iz Športske zajednice Grada Ogulina te mladi ogulinski tenisač Ivan Karlo Ban.

Načelnik Ćelić istaknuo je kako je policija usmjerila puno energije, volje i znanja na preventivne programe i da kao represivni aparat može odraditi sve poslove i zadaće koje se stave pred nas, ali se prvenstveno želimo baviti uzrocima, a da bi eliminirali uzroke moramo se baviti preventivnim programima i odabrati ciljane skupine mladih ljudi i objasniti im da su upravo oni ti koji mogu spriječiti neželjene posljedice. 

U sklopu spomenutog preventivnog projekta, a prije provođenja ove završne manifestacije, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave karlovačke na području Ogulina održali su predavanja i educirali oko 200-tinjak djece. Ovakva događanja ciljano su usmjerena na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta te promicanja pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik diskriminacije i poziva na fair play igru, toleranciju i korektno navijanje.
 



Stranica