Konferencija „Tolerancija na full jer nasilje nije cool!“

Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke sudjelovali su danas na konferenciji projekta Tolerancija na full jer nasilje nije cool! koja je održana u prostoru Knjižnice za mlade u Karlovcu u organizaciji Ženske grupe Karlovac Korak i u partnerstvu s Karlovačkom županijom i Lokalnom akcijskom grupom (LAG) Vallis Colapis, financirano sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a s ciljem prevencije nasilja u partnerskim vezama među mladima. 

Intencija je da se putem konferencije javnost upozna sa sadržajem, aktivnostima i rezultatima projekta. Cilj projekta je osim prevencije svih vrsta nasilja pojasniti i kako prepoznati nasilje, obzirom da je postoje informacije kako u većini slučajeva mladi ne percipiraju nasilje kao nasilje, kao i u 12 srednjih škola osposobiti određeni broj učenika škola (II. i III. razreda) za trenere koji bi kasnije provodili edukaciju svojih vršnjaka po odgojno obrazovnim ustanovama. Naime, iskustva govore, rečeno je na konferenciji da mladi lakše slušaju i pridaju pažnju mladima nego nekom starijem kojeg automatski doživljavaju kao autoritet. 

Policija u suradnji sa svim nadležnim institucijama koje rade na problematici suzbijanja nasilja, ali i kroz ovakve preventivne aktivnosti djeluje i radi na senzibiliziranju javnosti o problemu svih oblika nasilja. 
 



Stranica