Obilježena obljetnica sjećanja na stradavanje i okupaciju Slunja

Foto: PU karlovačka, Vlado Butina

U znak sjećanja na stradavanja i okupaciju Slunja jučer 16. studenog, organizaciji Grada Slunja kroz program Da se ne zaboravi obilježena je 26. obljetnica progonstva Slunjana i pogibije trojice policijskih službenika. Obilježavanju je uz visoke dužnosnike, izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Jožeka Štignjedeca, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora saborskog zastupnika Tomislava Lipošćaka, izaslanika Predsjednika Vlade Tomu Medveda ministra hrvatskih branitelja nazočio i načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić, kao izaslanik ministra unutarnjih poslova. 

Uz visoke dužnosnike koji su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjima na Trgu dr. Franje Tuđmana i Trgu Zrinskih i Frankopana u Slunju odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata kao i policijskim službenicima bili su i predstavnici Hrvatske vojske, Karlovačke županije, Grada Slunja, predstavnici općina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te brojni građani.

Ovo je bila posebna prigoda da se uz žrtvu koju su naši policajci podnijeli u Domovinskom ratu posebno prisjetimo i trojice poginulih pripadnika pričuvnog sastava Policijske postaje Slunj i to Jose Begovića, Dragana Modrušana i Nikole Štefanca. Prisjetimo se, oni su na dan okupacije Slunja, 16. studenog 1991. godine poginuli za vrijeme granatiranja. 

Nakon odavanja počasti pred spomen obilježjima, za sve poginule u Domovinskom ratu u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju služena je Sveta misa, a nakon toga je bila upriličena tribina na kojoj su sudionici Domovinskog rata govorili o činjenicama koje su se u to vrijeme 1991. godine događale na području Slunja i strahotama koje su proživjeli stanovnici tog kraja. Ujedno, veliko priznanje odano je ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu koji je postao počasni građanin grada Slunja.
 



Stranica