PU Karlovačka obilježila 26-tu godišnjicu pogibije tri policijska službenika

Foto: PU karlovačka

U petak, 4. kolovoza, u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu izaslanstvo Policijske uprave karlovačke predvođeno načelnikom Policijske uprave Tomislavom Kotićem na mjesnom groblju Jamadol u Karlovcu, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, obilježilo je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Uz izaslanstvo Policijske uprave karlovačke, vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, Karlovačke županije, Grada Karlovca te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, a Sveta misa koju je predvodio policijski kapelan vlč. Andrija Markač služena je u crkvi Presvetog Srca Isusovog u Karlovcu.

Ujedno, izaslanstvo Policijske uprave karlovačke na spomeniku u Budačkoj Rijeci, općina Krnjak, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, obilježilo je 26-tu godišnjicu pogibije trojice policijskih službenika Policijske uprave karlovačke, Postaje prometne policije Karlovac – Butina Mile, Milčić Joža i Škrlac Zlatko.

Ni ove godine nije zaboravljen dan, 4. kolovoza 1991. godine. Naime, tada su trojica policijskih službenika poginula prilikom redovne službe patroliranja kada su iz zasjede bili napadnuti od strane neprijatelja. S poginulima je tada u patroli bio i policijski službenik Nikola Rakocija koji je tom prilikom teško ranjen.
Policijskoj upravi karlovačkoj u obilježavanju ovog značajnog dana, uz obitelj poginulog policijskog službenika, pridružio se i načelnik Općine Krnjak sa suradnicima i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Izaslanstvo Policijske uprave karlovačke zapalilo je svijeću i na spomen obilježju poginulim policijskim službenicima u Postaji prometne policije u Karlovcu kao i na spomen obilježju u Policijskoj upravi karlovačkoj.
 



Stranica