Razriješena kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac dovršili su kriminalističko istraživanje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 19-godišnjaka i tri ženske osobe stare 19, 20 i 31 godinu te dvije maloljetne osobe sumnjiče se da su u svibnju, kolovozu i rujnu ove godine, što samostalno, a što zajedno, iz više trgovina na području grada Karlovca otuđivali trgovačke artikle, mobitele, odjeću i obuću te pogonsko gorivo s benzinske postaje. U tri slučaja u činjenju kaznenog djela pokušali su ih zaustaviti zaposlenici s kojima su se u cilju da zadrže otuđene predmete fizički sukobili te je tom prilikom jedna zaposlenica lako ozlijeđena. 

Općinskom državnom odvjetništvu protiv osumnjičenika podneseno je posebno izvješće za ukupno 12 kaznenih djela krađe, tri kaznena djela pomaganja u krađi, po jedno kazneno djelo teške krađe, razbojničke krađe, pomaganja u razbojničkoj krađi i pokušaj razbojničke krađe, kao i za kazneno djelo povreda djetetovih prava obzirom da su 19-godišnjakinja i 31-godišnjakinja pri počinjenju nekoliko kaznenih djela sa sobom vodile svoju djecu. 

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima veća je od 41.000 kuna.
 



Stranica