U Dugoj Resi održana predstava „Kata i Nino na putu do škole“

Foto: PP Duga Resa

Nakon prigodnih predstava u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu koje su održane  za učenike osnovnih škola s područja Karlovca i Ozlja, jučer, 5. listopada za učenike Osnovne škole Ivan Goran Kovačić i Dječjeg vrtića Duga Resa, održana je predstava Kata i Nino na putu do škole. Mališani su u Kino dvoranu Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi, gdje je održana predstava, došli u pratnji učiteljica i odgajateljica, a na putu su o njihovoj sigurnosti brinuli i policijski službenici.
Ova predstava je dio aktivnosti koje se provode u sklopu akcije Poštujte naše znakove, a usmjerena je na zaštitu najmlađih sudionika u prometu i sprječavanja ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu. 
Na početku predstave sve prisutne pozdravio je načelnik Policijske postaje Duga Resa Ivan Špehar, a mališani su kroz igru i smijeh imali prilike upoznati mnoge opasnosti koje im prijete u prometu i naučiti koliko je važno biti oprezan. Nakon predstave djeca su imala priliku pogledati izložena policijska vozila koja policijski službenici prometne policije koriste u svakodnevnom radu te isprobati kakav je osjećaj sjesti na pravi policijski motocikl i ući u policijsko vozilo. Pozorno i s oduševljenjem slušali su policijske službenike kako im objašnjavaju koju opremu sve koriste i na koji način, a postavljali su i zanimljiva pitanja.
 



Stranica