U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ za djecu u Karlovcu održane prigodne predstave

Foto: PU karlovačka, Igor Čepurkovski

U sklopu provođenja akcije Poštujte naše znakove koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, danas su u Karlovcu za učenike osnovnih škola s područja Karlovca i Ozlja u Gradskom kazalištu Zorin dom održane prigodne predstave. Dvije predstave na temu sigurnosti u prometu u izvedbi Dramskog studija Zorin dom Karlovac, a pod nazivom Kata i Nino na putu do škole, oduševili su razigrane osnovnoškolce.

Kroz prigodne scene te zanimljiv i šaljiv način djeci je ukazano na sve opasnosti koje mogu očekivati prilikom sudjelovanja u prometu, ali i na način na koji će samostalno, sigurno i aktivno sudjelovati u prometu. Prisutne učenike i njihove učiteljice pozdravio je i upoznao ih s ciljem ovakve edukacije načelnik Postaje prometne policije Saša Lenard, a svojim dolaskom akciju su podržali i voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Veber sa suradnicima te načelnik Policijske uprave karlovačke Tomislav Kotić.

Također, danas je u Dječjem vrtiću Karlovac u Grabriku za djecu predškolskog uzrasta i to one iz karlovačkih vrtića Gaza, Novi Centar, Park i Grabrik u izvedbi „MAK teatra“ iz Zagreba i u organizaciji Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova održana prigodna predstava pod nazivom Prvi koraci u prometu.

Za ove razigrane mališane, pune radosti, duhovitosti, maštanja i smijeha, za njih oko 160, predstavnici Službe prevencije Ravnateljstva policije osmislili su iznimno zanimljiv i poučan način edukacije u kojem su mališani aktivno sudjelovali i pokazali da već sada vrlo dobro poznaju osnovna pravila ponašanja u prometu. Kroz edukativno-interaktivnu predstavu Prvi koraci u prometu koja je financirana iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama Republike Hrvatske, djeca su proširila i usvojila dodatna znanja o prometnoj kulturi. Kroz prilagođen i zanimljiv način edukacije, mađioničarske trikove i „čarobne“ prometne znakove djeca su spoznala da je najvažnija stvar u prometu biti pozoran i oprezan. Uz upoznavanje kontakt policajke i riječi „čuvajte se, pazite se“, predstava je privedena kraju, a sudionicima ove edukacije naknadno će biti uručeni prigodni pokloni.

Provedenu aktivnost u vrtiću svojim dolaskom podržala je i voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Veber sa suradnicima, Darko Grac iz Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a RH, predstavnici Policijske uprave karlovačke i zaposlenici dječjih vrtića iz Karlovca predvođeni ravnateljicom Marinom Gojak.
 



Stranica