Četiri bicikla i kacige za edukaciju djece o sigurnom sudjelovanju u prometu

Foto: PU karlovačka

U Policijskoj upravi karlovačkoj danas 16. rujna održana je konferencija za medije na kojoj je prezentirana dodjela bicikala i kaciga osnovnim školama Cetingrad, Katarina Zrinski iz Krnjaka, Vladimir Nazor iz Duga Rese i Slava Raškaj iz Ozlja.

S ciljem podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa i edukacije djece osnovnih škola za sigurno kretanje u prometu, a u ujedno i u sklopu provođenja aktualne akcije Poštujte naše znakove, Policijska uprava karlovačka osigurala je četiri bicikla i kacige za četiri škole koji su danas uručeni ravnateljima škola.

Ispred Policijske uprave karlovačke na konferenciji za medije prisustvovali su voditelj Službe policije Jure Pavlinić i voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa Dražen Živčić te ravnateljica Osnovne škole Cetingrad Zorka Cindrić, ravnateljica Osnovne škole Katarine Zrinski iz Krnjaka Željka Stojković, ravnatelj Osnovne škole Vladimir Nazor iz Duga Rese Krešimir Božičević i ravnateljica Osnovne škole Slava Raškaj iz Ozlja Gordana Basar

Prilikom svog izlaganja voditelj Pavlinić istaknuo je da su bicikli financirani sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a u sklopu projekta Prometna preventiva u osnovnoj školi. Namjera je da djeca kroz edukacije putem tehničkog odgoja u školama budu što kvalitetnije obučena za upravljanje biciklima u prometu, ali i da se što bolje pripreme za natjecanja koja se provode u sklopu akcije Sigurno u prometu. Ovo je još jedan oblik suradnje policije i odgojno obrazovnih ustanova, naravno s ciljem podizanja razine sigurnosti sigurnog sudjelovanja djece u prometu i smanjenja njihovog stradavanja – naveo je voditelj Pavlinić.

Ravnatelji škola zahvalili su na darovanim biciklima i kacigama te su se složili da je svaki poklon vrijedan, a bicikala i opreme za učenje nikad nije dosta te se nadaju da će ovi bicikli doprinijeti još boljim rezultatima učenika prilikom sudjelovanja na daljnjim natjecanjima. Ujedno, važno je napomenuti da su prošle godine učenici iz Cetingrada osvojili prvo mjesto u praktičnom dijelu natjecanja u sklopu akcije Sigurno u prometu, dok su ozaljski učenici ostvarili odličan rezultat u teoretskom dijelu istog natjecanja. 
 



Stranica