U Budačkoj Rijeci obilježena 25. godišnjica pogibije policijskih službenika

Foto: PU karlovačka

Danas je na spomeniku u Budačkoj Rijeci, općina Krnjak, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća izaslanstvo Policijske uprave karlovačke, predvođeno zamjenikom načelnika PU karlovačke Ivicom Porubićem, obilježilo 25-tu godišnjicu pogibije trojice policijskih službenika Policijske uprave karlovačke, Postaje prometne policije Karlovac. Svoje živote nesebično su poklonili svojoj domovini Butina Mile, Milčić Joža i Škrlac Zlatko.

Obilježavanje obljetnice u spomen na ovaj tragični događaj započelo je Svetom misom koja je služena i povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 21. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Svetu misu na kojoj su bili nazočni brojni djelatnici, a koja je služena u prostorijama Policijske uprave karlovačke, predvodio je vlč. Andrija Markač, policijski kapelan policijske kapelanije „Sveti Josip“. 

Niti nakon dvadeset i pet godina ne zaboravljamo dan, 4. kolovoza 1991. godine. Tog dana, trojica policijskih službenika poginula su prilikom obavljanja redovne službe patroliranja kada su iz zasjede bili napadnuti od strane neprijatelja. S poginulima je tada u patroli bio i policijski službenik Nikola Rakocija koji je tom prilikom teško ranjen. 
Policijskoj upravi karlovačkoj u obilježavanju ovog značajnog dana, pridružili su se članovi obitelji Škrlac, zamjenik načelnika Općine Krnjak sa suradnicima kao i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U znak sjećanja na ovaj tragični događaj zapaljene su svijeće i na spomen obilježju poginulim policijskim službenicima u Postaji prometne policije u Karlovcu i na spomen obilježju u Policijskoj upravi karlovačkoj.
 



Stranica