Prometna kultura i sigurnost u prometu

Foto: Savjet za sigurnost cestovnog prometa na cestama Karlovačke županije

Policijska uprava karlovačka u suradnji sa Savjetom za sigurnost cestovnog prometa na cestama Karlovačke županije i Auto klubom Karlovac provela je niz edukativnih predavanja učenicima završnih razreda srednjih škola na području Karlovačke županije, na temu Prometna kultura i sigurnost u prometu.
 
Edukacija mladih provodi se kroz projekt Prometna preventiva u srednjoj školi, a upravo takav vid edukacija jedna je od strateških aktivnosti Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020. godine. Nizom predavanja koja su održana u razdoblju od listopada 2015. godine do veljače ove godine nastoji se podići razina prometne kulture mladih sudionika u prometu i ojačati njihova svijest o tome da posljedice neodgovornog ponašanja u prometu često završavaju tragičnim posljedicama.
 
U razdoblju od 1. do 16. ožujka održano je školsko natjecanje završnih razreda srednjih škola, a za one koji su postigli najbolje rezultate, u subotu, 16. ožujka, u prostorijama Autokluba Karlovac održano je i Županijsko natjecanje u kategoriji vozača i onih koji još do sada nisu položili vozački ispit. Za najuspješnije u završnom krugu, odnosno osvojena prva tri mjesta, podijeljene su i prigodne nagrade. 
 



Stranica