Stručni skup „Čimbenici sigurnosti u prometu“

Foto: Savjet za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije

Danas je u prostorijama Udruženja obrtnika grada Karlovca održan stručni skup pod nazivom Čimbenici sigurnosti u prometu. Ovaj stručni skup povodom Svjetskog dana sjećanja na žrtve prometnih nesreća organizirao je Savjet za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije a u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom, Autoklubom Karlovac, Zavodom za hitnu medicinu Karlovačke županije, Vatrogasnom zajednicom Karlovačke županije i Županijskom upravom za ceste. 

Cilj stručnog skupa je ukazati na problem velikog broja prometnih nesreća i njihovih tragičnih posljedica, istaknuti značaj pojedinih čimbenika sigurnosti prometa (čovjek, vozila i prometnice), te povećati društvenu svijest o potrebi postizanja sigurnijeg stanja u prometu. 

U ime policije na stručnom skupu je analizu stanja sigurnosti na području Policijske uprave karlovačke u proteklih pet godina iznio voditelj Službe policije Jure Pavlinić, te naglasio kako je potrebno povezivanje svih čimbenika, odnosno sudionika, koji na bilo koji način brinu o sigurnosti prometa da se zalažu, da se potiče pozitivno ponašanje u prometu kako bi svi zajedno ostvarili zacrtane ciljeve.

Također, na skupu je bilo riječi i o nepažljivoj vožnji, budući da u najvećem broju slučajeva prometne nesreće nastaju greškom vozača zbog nepropisne i neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, kao i o utjecaju ispravnosti vozila na sigurnost prometa, o stanju županijskih i lokalnih cesta te o intervencijama kod prometnih nesreća. 
 



Stranica