Edukativna predavanja u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Foto: arhiva PU karlovačke, Karlovačka županija

U sklopu preventivnih programa u cilju edukacije mladih o štetnim posljedicama svih vrsta ovisnosti policija tijekom godine u odgojno obrazovnim ustanovama provodi edukativna predavanja. Tako će povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave karlovačke održati edukativna predavanja na temu raznih vrsta ovisnosti u osnovnim i srednjim školama na području karlovačke županije. Predavanjem će biti obuhvaćeni učenici iz 58 razrednih odjeljenja, te dio roditelja kroz roditeljske sastanke. Tom prilikom će na prilagođeni način biti pojašnjene opasnosti s kojima se susreću mladi u svakodnevnom životu a tiču se ovisnosti o alkoholu,drogama i Internetu.

Ujedno, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti danas je u prostoru Ureda župana Karlovačke županije u organizaciji Županijskog povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga organizirana tiskovna konferencija na kojoj je kao član Povjerenstva sudjelovao voditelj Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke Vlatko Cegur. Na konferenciji su predstavljene aktivnosti i događanja u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Policija kao dio institucija koje preventivno djeluju u cilju sprječavanja ovisnosti kod mladih i nadalje će provoditi i sudjelovati u preventivnim programima kako bi mlade uputili na bolji put i educirali ih o štetnim djelovanjima alkohola i droga, ali i svih drugih vrsta ovisnosti. 
 



Stranica