Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Foto: PU karlovačka

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se svake godine 1. listopada s ciljem naglašavanja značenja osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije životne dobi. 

U obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za starije i nemoćne osobe Sveti Antun u Karlovcu sudjelovala je Policijska uprava karlovačka sa tematskim predavanjem. Zlatna jesen - Sigurnost starijih osoba i mogućnosti prevencije kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta (krađe i prijevare) u kojima su žrtve osobe starije životne dobi i Sigurnost starijih osoba u prometu bile su teme predavanja. Policijski službenici za prevenciju Policijske uprave karlovačke osobe starije životne dobi upoznali su s aktualnim prijevarama na području Karlovačke županije, dali im savjete o samozaštitnom ponašanju, te komu se mogu obratiti u slučaju da postanu žrtve kaznenih djela. 

Policijski službenik za prometnu preventivu Postaje prometne policije Karlovac prisutnima je prezentirao prometna pravila i uputio ih što i kako mogu učiniti da budu sigurni u prometu. Umirovljenici su pogledali i kratki film sa savjetima u prometu. 

Na predavanju osim korisnika Doma bili su prisutni i članovi Matice umirovljenika Karlovac. Ujedno u prostorijama dnevnog boravka za starije i nemoćne osobe u Slunju, policijski službenik Policijske postaje Slunj umirovljenicima je održao predavanje na temu samozaštitnog ponašanja te ih upoznao s najčešćim oblicima lažnog predstavljanja i načinom izvršenja takovih kaznenih djela.
 



Stranica