Pronađeno više od 6 kg droge cannabis marihuane i 10 stabljika indijske konoplje

Foto: PU karlovačka

Danas je u Policijskoj upravi karlovačkoj održana izvanredna konferencija za medije povodom razriješenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Aktivnosti policije koje su se odvijale tijekom proteklog vikenda po problematici kriminaliteta droga i provođenju konkretnih kriminalističkih istraživanja medijima je prezentirao voditelj Odjela kriminaliteta droga Vlatko Cegur.

Voditelj Cegur obavijestio je da su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke postupali temeljem operativnih saznanja o činjenju kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, te su 4. srpnja oko 17.30 sati na autocesti A1 u smjeru juga, neposredno prije izlaza Novigrad zaustavili i iz prometa isključili osobni automobil u kojem su se nalazili hrvatski državljani stari 40 i 44 godine.

Pretragom vozila i osoba, temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu, pronađeno je 6,423 kilograma droge cannabis marihuane, digitalna vaga, prijenosno računalo, mobiteli i 60.000 kuna, za koje postoji sumnja da potiču iz kaznenog djela ili su namijenjeni za počinjenje kaznenog djela.

Zbog sumnje da su muškarci (40, 44 godine) počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. Kaznenog zakona, oni su uhićeni, te su nakon kriminalističkog istraživanja 5. srpnja predani pritvorskom nadzorniku, a potom dovedeni na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Nakon provedenog ispitivanja od strane suca istrage Županijskog suda u Karlovcu, jednom osumnjičenom određen je istražni zatvor, da druga osoba je puštena da se brani sa slobode.

Nadalje voditelj Cegur obavijestio je i da su policijski službenici Policijske postaje Duga Resa razriješili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, koje nije vezano za prethodni slučaj. Oni su temeljem operativnih saznanja u zalijevanju nasada indijske konoplje u mjestu Gornje Bukovlje zatekli i zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhitili hrvatskog državljanina starog 27 godina. Provedenim očevidom utvrđeno je da se radi o biljkama indijske konoplje visine od 15 do 45 centimetara. Ujedno tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predao 1 gram suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu, sedam sjemenki konoplje i digitalnu vagu.

Zbog sumnje da je 27-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.
 



Stranica