Na području PU karlovačke obilježen Treći tjedan sigurnosti cestovnog prometa

Foto: PU karlovačka

Na inicijativu Generalne skupštine Ujedinjenih naroda od 4. do 10. svibnja obilježava se Treći tjedan sigurnosti cestovnog prometa, a tema ovog Tjedna je unaprjeđenje sigurnosti djece u prometu. Slijedom toga, na području PU karlovačke u ovom je tjednu provedeno niz preventivnih aktivnosti u cilju smanjenja smrtnosti i ozljeđivanja od prometnih nesreća s naglaskom na djecu kao posebno ranjivu skupinu sudionika u prometu. 

Edukacija za djecu predškolske dobi na temu sigurnosti u cestovnom prometu održana je u Policijskoj postaji Duga Resa, 6. i 7. svibnja, a za učenike Osnovne škole Josipdol, 6. svibnja održao je predavanje o stradavanju djece u prometnim nesrećama. Obilježavanju ovog Tjedna priključila se i Policijska postaja Slunj, gdje je 7. svibnja, održano predavanje za mališane u dječjem vrtiću na temu sigurnog sudjelovanja u prometu i prijevoza u vozilima. 

Ujedno, tradicionalnom oslikavanju kolnika koje će se održati 15. svibnja na području grada Ogulina, a koje organizira Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin u suradnji s predškolskim i školskim ustanovama iz Ogulina, priključit će se i policijski službenici Policijske postaje Ogulin.
 



Stranica