"Zdrav za 5", komponenta 2. projekta: „Zaštita i uređenje okoliša“

Foto: PU karlovačka

U okviru komponente 2. Projekta Zdrav za 5, koja tematski prati ciljeve iz komponente 1. (Prevencija ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću) Policijska uprava karlovačka s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode na Dan planeta zemlje 22. travnja sudjelovala je u obilježavanju Eko dana Osnovne škole Slave Raškaj u Ozlju.
 
Policijski službenici za prevenciju pridružili su se učenicima osnovne škole u čišćenju okoliša škole, uređivanju ružičnjaka i cvjetnjaka, rezidbi voćaka te uređenju prostora oko igrališta. Osim u navedenim aktivnostima učenici 8. razreda koji su prošli komponentu 1. sudjelovali su i u sadnji krumpira u gradskom vrtu.
 
Provedba 2. komponente fokusirana je na izgradnji sigurnog i zdravog okoliša za sigurno i kvalitetno odrastanje mladih, poticanjem zajednice na uklanjanje prilika koje omogućavaju pojavu kriminaliteta organizirajući ovakve akcije poput čišćenja javnih površina i zajedničkog rada cjelokupne zajednice na kojima se okupljaju mladi.
 
Tijekom provedbe eko radionica na otvorenom učenici su usvajali znanja o potrebi zaštite okoliša i prirode kroz vlastiti angažman, sudjelovanjem u prethodno navedenim aktivnostima pritom stvarajući siguran i zdrav okoliš za kvalitetno odrastanje mlađih generacija.

Kroz kontinuirano sudjelovanje u akcijama u kojima sudjeluju uz 8. razrede osnovnih škola i ostali niži razredi, usvajati će zdrave stilove života te podići vlastitu razinu samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja.

Aktivnosti na ovu temu bit će provedene i u Prvoj osnovnoj školi Ogulin 24. travnja. 
 



Stranica