U sklopu akcije u prometu djeljeni reflektirajući prsluci

Foto: PU karlovačka

Jučer, 8. travnja, na području grada Karlovca i Ogulina, policijski službenici proveli su preventivno-represivnu akciju pod nazivom Nadzor pješaka, biciklista, mopeda, motocikala i tehničke ispravnosti vozila. Promatrajući stanje sigurnosti i činjenicu da su biciklisti uz pješake i vozače mopeda i motocikala posebno ugrožena kategorija sudionika u prometu, ova je akcija bila usmjerena upravo na nadzor i zaštitu navedene skupine sudionika. 

Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 88 sudionika prometa, te je tom prilikom utvrđen 31 prometni prekršaj od kojih se 12 prekršaja odnosi na pješake, devet na bicikliste, dva prekršaja na mopediste i motocikliste i 18 na ostale prekršaje. 

Policijski službenici su osim kontrole i sankcioniranja onih sudionika u prometu koji se nisu pridržavali prometnih propisa, djelili i reflektirajuće prsluke koji su osigurani iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a sve kako bi ukazali na to koliki utjecaj na sigurno sudjelovanje u prometu ima pravovremena uočljivost. 

U cilju povećanja sigurnosti navedenih skupina apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da poštuju prometne propise.
 



Stranica