Nezakonito posjedovao minsko-eksplozivna sredstva i streljivo

Foto: PP Ozalj

Policijski službenici PP Ozalj provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da 48-godišnjak ilegalno posjeduje minsko-eksplozivna sredstva i streljivo.
Jučer tijekom dana u njegovoj obiteljskoj kući na ozaljskom području pronađeno je i oduzeto 17 komada raznog streljiva, dvije ručne bombe, 200 grama eksploziva i 11 komada raznih minsko-eksplozivnih sredstava.
Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli su navedeno streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, protiv 48-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.

Policija ponovno podsjeća građane da u svojim domovima ne čuvaju razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva kako bi izbjegli moguće tragedije i kažnjive radnje. Ujedno, podsjećamo da se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.


 



Stranica