Na području PP Slunj provedena akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Foto: PP Slunj

U svrhu senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dobrovoljnu predaju dozvoljenog i zabranjenog oružja, a u cilju povećanja opće sigurnosti na području PP Slunj, te sprječavanja tragedija i kažnjivih radnji kojima je uzrok oružje i eksplozivna sredstva, policijski službenici PP Slunj u razdoblju od 3. do 7. studenog proveli su akciju Manje oružja, manje tragedija.

Tijekom ove akcije građani su dobrovoljno predali tri puške, sedam ručnih bombi, 15 spremnika za streljivo, 1 kg eksploziva (TNT) i 1071 komad raznog streljiva. 

Policija ponovno podsjeća građane da u svojim domovima ne čuvaju razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva kako bi izbjegli moguće tragedije i kažnjive radnje. Ujedno, podsjećamo da se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje. 
 



Stranica