U Draganiću pronađena minsko-eksplozivna sredstva

Foto: MUP

Temeljem zaprimljene obavijesti građana o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava u napuštenoj kući u Draganiću, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave karlovačke u subotu, 5. srpnja izuzeli su devet tromblonskih mina, 13 ručnih bombi, šest upaljača i 600 komada raznog streljiva. Navedena minsko-eksplozivna sredstva bit će uništena prilikom organiziranog uništavanja.

Manje oružja, manje tragedija – predajte oružje bez sankcija
Još je uvijek u tijeku akcija Manje oružja - manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica