Provedena preventivna akcija "Oprez, biciklisti u prometu"

Foto: PU karlovačka

Kako bi se stanje sigurnosti sudionika biciklista, ali i ostalih sudionika u cestovnom prometu podiglo na višu razinu Postaja prometne policije Karlovac je u subotu, 12. travnja u Karlovcu organizirala preventivnu akciju pod nazivom Oprez, biciklisti u prometu. Akcija je uspješno provedena i to u suradnji s biciklističkim klubovima i udrugama s područja grada Karlovca, Gradom Karlovcem, te trgovinama biciklima i biciklističkom opremom. Naravno doprinos su dali i građani koji su se odazvali i priključili samoj akciji.

Zahvaljujući između ostalog i preventivnim aktivnostima, u odnosu na 2012. godinu na području u nadležnosti Postaje prometne policije Karlovac tijekom 2013. godine zabilježeno je 27,8% manje prometnih nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti. Tako je u 2013. godine evidentirano 26 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti (u 2012. godini 36 prometnih nesreća). U tim prometnim nesrećama teško je ozlijeđeno sedam, a lakše 14 biciklista. Za napomenuti je da su od ukupno 26 prometnih nesreća 17 nesreća skrivili upravo biciklisti.

Namjera i ove preventivne aktivnosti bila je da se provođenjem zajedničkih aktivnosti dodatno podigne nivo znanja biciklista, ali i da se ostale sudionike u cestovnom prometu upozori na sve veću prisutnost biciklista u cestovnom prometu i njihovu visoku ugroženost.



Stranica