Razriješene serije teških krađa na području PP Karlovac

Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac provedenim kriminalističkim istraživanjima razriješili su pet kaznenih djela teških krađa i jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju počinjenih tijekom 2013. i 2014. godine.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem dvojicu hrvatskih državljana s područja Žumberka i Delnica, starih 40 i 35 godina, sumnjiči se da su tijekom veljače i ožujka 2014. godine provalili u dva stana u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu, vlasništvo 58-godišnjaka i 70-godišnjakinje te otuđili dva štednjaka, bežični telefon, kuhinjski pribor i drugo.

Hrvatske državljane s karlovačkog područja stare 27 i 20 godina sumnjiči se da su zajedno s još jednim maloljetnikom tijekom lipnja 2012. i siječnja 2014. godine provalili u dvije vikend kuće u Zadobarju kod Karlovca, od kuda su otuđili tehničku robu, razni alat i drugo.

Spomenuti 27-godišnjak osumnjičen je i da je zajedno s još jednim maloljetnikom i jednim kazneno neodgovornim djetetom u siječnju 2014. godine provalio u trgovinu u Zadobarju kojom prilikom ništa nisu otuđili. Ujedno, spomenutog maloljetnika sumnjiči se da je u razdoblju od 20. ožujka do 6. travnja 2013. godine provalio u spremište za alat, vlasništvo 45-godišnjaka i otuđio razni alat.

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 12 tisuća kuna. Protiv osumnjičenika nadležnim državnim odvjetništvima proslijeđena su posebna izvješća.



Stranica