Suradnja policije i autoškola

Foto: PU karlovačka

Jučer, 6. veljače u prostorijama Policijske uprave karlovačke održan je radni sastanak između predstavnika policije i autoškola s područja Karlovačke županije. Ispred policije sastanku su nazočili predstavnici Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije MUP-a RH, djelatnici Službe policije kao i predstavnici policijskih postaja Policijske uprave karlovačke. 

Cilj sastanka bio je unapređenje suradnje između policije i autoškola s naglaskom na obuku mladih vozača i prisutnost policijskog predavača na jednom satu teoretske nastave, a sve u cilju ostvarenja zadaća i obveza iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa koji svim subjektima koji se bave stanjem sigurnosti u cestovnom prometu nalaže određene obveze i zadaće.

Tijekom sastanka prisutni su upoznati sa stanjem sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave karlovačke, najčešćim uzrocima prometnih nesreća, utvrđenim prometnim prekršajima kod vozača, kao i utvrđenim prekršajima instruktora koji vrše obuku mladih vozača. Kroz konstruktivnu raspravu dati su odgovori na pitanja predstavnika autoškola te evidentirani svi prijedlozi korisni za buduće izmjene zakonske regulative vezane uz rad autoškola.



Stranica