Neovlaštena proizvodnja i promet drogama - dovršeno kriminalističko istraživanje

Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU karlovačke u suradnji s policijskim službenicima PP Duga Resa i PP Ogulin dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 26 godina iz Bosiljeva i hrvatskim državljaninom starim 29 godina iz Ogulina, te utvrdili osnove sumnje da su počinili kazneno djelo opisano u članku 190. stavku 1. i 2. Kaznenog zakona - Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su tijekom svibnja 2013. godine na području Bosiljeva zasadili nasad  indijske konoplje. Provedenim očevidom utvrđeno je da se na navedenom nasadu nalazi 157 stabljika indijske konoplje visine 50 – 110 centimetara, a iste su nakon provedenog očevida oduzete. Procjenjuje se da bi se sa navedenog nasada dobilo preko 10 kg droge cannabis marihuane.

Kod 26-godišnjaka iz Bosiljeva pronađeno je i 734,6 grama droge cannabis marihuane i 12,5 grama sjemenki cannabis marihuane, a kod 29- godišnjaka iz Ogulina 13 sadnica indijske konoplje.

Protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđena kaznena prijava. 

 



Stranica