Dnevni događaji - sažetak

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu proveli su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Karlovačke županije zbog sumnje da je kao odgovorna osoba u jednoj tvrtki počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 65-godišnjak u razdoblju od 1. siječnja do 25. travnja 2009. godine kao odgovorna osoba tvrtke s ogulinskog područja svjesno izbjegao obveze prema vjerovnicima i državnom proračunu postupajući protivno odredbama Zakona o porezu na dohodak, Zakona o porezu na dodanu vrijednost, Zakona o doprinosima i Općeg poreznog zakona, te uskratio i propustio obaviti dužne radnje predviđene zakonom i na taj način zlouporabio položaj i ovlast te oštetio državni proračun za više od pet milijuna kuna.
Zbog sumnje da je 65-godišnjak kao odgovorna osoba počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti opisano u čl. 337. st. 1. i 4. Kaznenog zakona (NN 110/97), navedenom državnom odvjetništvu proslijeđeno je posebno izvješće.
 

Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

 



Stranica