Tiskovna konferencija - razriješena kaznena djela teških krađa i druga kaznena djela

Foto: PU karlovačka

Danas je u Policijskoj upravi karlovačkoj održana tiskovna konferencija na temu razriješene serije kaznenih djela teških krađa i drugih kaznenih djela. 

Opsežnim i u vrlo kratkom vremenu provedenim kriminalističkim istraživanjima djelatnika Policijske postaje Karlovac razriješena su četiri kaznena djela teških krađa, jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, te jedno kazneno djelo prikrivanja, koja su počinjena tijekom travnja ove godine na području grada Karlovca i koja je, što samostalno, a što zajedno s još dvije poznate osobe počinio Karlovčanin star 18 godina. 

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u razdoblju od 6. do 8. travnja Karlovčanin star 18 godina provalio u odgojno-obrazovnu ustanovu u Domobranskoj ulici u Karlovcu, te otuđio četiri prijenosna računala i projektor. Ujedno je utvrđeno da je jedno ukradeno računalo u blizini odgojno-obrazovne ustanove sakrio 19-godišnji Karlovčanin. Tiskovna konferencija

Tijekom noći s 24. na 25. travnja, već spomenuti 18-godišnjak zajedno sa Zagrepčaninom starim 19 godina provalio je prostorije dva trgovačka društva u Smičiklasovoj i Tuškanovoj ulici u Karlovcu, te su tom prilikom otuđili tri digitalna fotoaparata, monitor, električnu bušilicu i novac. 

Tijekom noći s 26. na 27. travnja 18-godišnjak i 19-godišnjak s područja Karlovca provalili su u prostorije sportskog kluba u Ulici Bartola Kašića u Karlovcu, te su tom prilikom otuđili dresove i sportske rekvizite. Nakon toga iz prostorija sportskog kluba uzeli su ključeve kombi vozila tog sportskog kluba, otuđili ga i udaljili se u nepoznatom pravcu. Poduzetim mjerama traganja policija je neoštećeno vozilo pronašla 28. travnja u gradskoj četvrti Luščić. 

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da je spomenuti 18-godišnjak tijekom ranih jutarnjih sati 27. travnja u Domobranskoj ulici u Karlovcu košem za smeće razbio staklo na izlogu i ulaznim vratima trgovačkog obrta iz Zagreba. 

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima veća je od 100 tisuća kuna.
Zbog sumnje da su 18-godišnjak i dvoje 19-godišnjaka počinili kaznena djela teške krađe opisano u članku 229. Kaznenog zakona, a 18-godišnjak još i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. Kaznenog zakona, te 19-godišnjak još i kazneno djelo prikrivanja iz čl. 244. Kaznenog zakona, protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđene kaznene prijave.



Stranica