Rezultati akcije "Prilagodba motociklista u prometu – nadzor poštivanja prometnih propisa"

Foto: PU karlovačka

Tijekom proteklog tjedna, policijski službenici Policijske uprave karlovačke koji redovitu službu obavljaju na motociklima održali su prilagodbu i trening vožnju na ŠRC Korana u Karlovcu kako bi se pripremili za što sigurnije sudjelovanje u prometu. U sklopu toga na području Karlovca, Duge Rese i Ogulina provedene su i preventivno-represivne akcije u cilju nadzora poštivanja prometnih propisa.
Tijekom akcije poduzeto je 109 mjera, te je temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdano 45 mjera pisanog upozorenja, 23 obavezna prekršajna naloga, 15 prekršajnih naloga, 14 novčanih kazni, šest optužnih prijedloga, dva izvješća, oduzeta je jedna vozačka dozvola, a dva vozača i jedno vozilo isključeni su iz prometa.
Najviše prekršaja odnosilo se na korištenje sigurnosnog pojasa (60 prekršaja), korištenje mobitela u vožnji (13 prekršaja) i nepoštivanje obveza prema pješacima (pet prekršaja).
Ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa u cilju njihove sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu.



Stranica