Djelatnici policije sudjelovali na 47. planinarskom križnom putu

Foto: Nikola Vuković

U organizaciji Udruge Ekosspiritus te mladih Karlovačkog i Dugoreško-mrežničkog dekanata održan je 47. planinarski križni put 8., 9., i 10. travnja pod geslom Iziđi. Oko 700-tinjak sudionika, većinom mladih iz naše nadbiskupije i naših župa, krenuli su na dvodnevni hod. Na tom hodu pratila ih je i naša policija u regulaciji prometa. Na križnom putu sudjelovali su i djelatnici MUP-a, MORH-a kao i ostalih državnih i javnih službi.
Na postajama križnog puta između ostaloga vjernici su molili za Domovinu i na taj način odazvali se na poziv Odluke Hrvatske biskupske konferencije o molitvi za našu Domovinu.
U subotu, 9. travnja mladi su prespavali u prostorijama Osnovne škole Vladimir Nazor u Dugoj Resi, gdje je ujedno služena sveta misa i treće klanjanje pred Presvetim u okviru duhovne priprave za dolazak Pape pod vodstvom povjerenika za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije Domagoja Matoševića.
Sutradan mladi su prenijeli repliku slike Majke Božje od Kamenitih vrata od Barilovačkog Leskovca do Svetog Petra Mrežničkog, a snimljena je i fotografija na pontonskom mostu u Mrežničkom Brigu sa sudionicima i transparentom imena Pape i gesla koja će biti poslana Papi u Vatikan. Nedjeljnu misu služio je magister juniora Hrvatske franjevačke provincije pri Kaptolu fra Rozo Brkić. Na kraju pobožnost je završila s himnom Lijepa naša domovino.



Stranica