Razriješena kaznena djela

Nezakonit lov - jučer tijekom dana 44-godišnjak iz Novigrada Istarskog u nazočnosti 70-godišnjaka iz Karlovca, u lovištu u Karlovcu, u mjestu Banski Kovačevac, s lovačkom puškom koju legalno posjeduje, ustrijelio je srndaća u vrijeme lovostaja. Ustrijeljenog srndaća odnijeli su do kuće u mjestu Donji Sjeničak, koju koristi 70-godišnjak, a gdje su ga zajedno obradili, podijelili i spremili u zamrzivače.
Obojici počinitelja oduzeta su sva legalna vatrena oružja sa streljivom te oružni listovi za držanje i nošenje, a protiv obojice će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti proslijeđena Kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova iz čl. 258. st. 1. i 2. KZ-a.

Foto: ilustracija

Nezakonit lov

Jučer tijekom dana 44-godišnjak iz Novigrada Istarskog u nazočnosti 70-godišnjaka iz Karlovca, u lovištu u Karlovcu, u mjestu Banski Kovačevac, s lovačkom puškom koju legalno posjeduje, ustrijelio je srndaća u vrijeme lovostaja. Ustrijeljenog srndaća odnijeli su do kuće u mjestu Donji Sjeničak, koju koristi 70-godišnjak, a gdje su ga zajedno obradili, podijelili i spremili u zamrzivače.
Obojici počinitelja oduzeta su sva legalna vatrena oružja sa streljivom te oružni listovi za držanje i nošenje, a protiv obojice će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti proslijeđena Kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova iz čl. 258. st. 1. i 2. KZ-a.

Zlouporaba položaja i ovlasti

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Karlovčanin star 58 godina kao ravnatelj srednje škole iz Karlovca, bez odluke Školskog odbora, 2001. godine sklopio ugovor s trgovačkim društvom iz Zagreba o poslovno-tehničkoj suradnji suprotno Pravilniku o naknadama za tehnički pregled vozila i drugim poslovima koji se obavljaju u stanicama za pregled vozila.
Također je utvrđeno da je na temelju takvog sklopljenog ugovora trgovačko društvo iz Zagreba 2001. godine suprotno spomenutom Pravilniku sklopilo ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji s direktoricama dva trgovačka društva iz Karlovca na način da je trgovačko društvo iz Zagreba dio prihoda koji proizlazi iz Pravilnika u visini od 14 posto, solidarno podijelilo trgovačkim društvima iz Karlovca iako su znali da taj prihod pripada srednjoj školi iz Karlovca, kojeg se je ravnatelj srednje škole već odrekao prethodno sklopljenim ugovorom s trgovačkim društvom iz Zagreba.
Opisanim radnjama protupravnu imovinsku korist u iznosu od 8.685.219,00 kn na štetu srednje škole iz Karlovca ostvarila su spomenuta dva trgovačka društva iz Karlovca.
Protiv ravnatelja škole, te četiri direktorice trgovačkih društva, Karlovčanki starih 57, 33 i 30 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1. i 4. KZ-a Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđena je Kaznena prijava.

Lažno prijavljivanje

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Karlovčanin star 57 godina 19. studenog 2010. godine u Policijskoj postaji Karlovac lažno prijavo da mu je nepoznati počinitelj na bankomatu Karlovačke banke podigao i otuđio dvije tisuće kuna. Protiv Karlovčanina će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti proslijeđeno Posebno izvješće.



Stranica