Rezultati preventivno-represivne akcije povodom dana "Martinja"

Foto: ilustracija

U razdoblju od 11. do 14. studenog povodom proslave dana Martinja, Policijska uprava karlovačka svoje aktivnosti je usmjerila na pojačane mjere nadzora sudionika u prometu sa ciljem utvrđivanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu kako bi na taj način osigurali poželjnu razinu sigurnosti ljudi i imovine.
U provedenoj akciji Policijska uprava karlovačka ukupno je kontrolirala 847 vozača od kojih je 49 vozača upravljalo motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a jedan vozač pod utjecajem droge. Pod utjecajem alkohola u najvećem broju su bili vozači stari između 18 i 30 godina (ukupno 30 vozača).
Najveći broj vozača je imao koncentraciju alkohola od 1,51 do 1,00 g/kg dok je najveća koncentracija alkohola zabilježena kod vozača, 38-godišnjeg Dugorešanina s 3,41 g/kg.
U razdoblju od 11. do 14. studenog zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća od kojih je jedna s ozlijeđenom osobom, a preostalih 11 je s materijalnom štetom.



Stranica