Razriješena kaznena djela

Foto: ilustracija

Teške tjelesne ozljede u pokušaju

Djelatnici su PU karlovačke proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili počinitelje koji su 17. siječnja 2010. godine Karlovčaninu starosti 21 godinu nanijeli lakše tjelesne ozljede prilikom fizičkog napada u Radićevoj ulici u Karlovcu.
Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su petorica Karlovčanina, od kojih su dvojica maloljetnika i trojica mlađih punoljetnika, na Facebooku kreirali profil ženske osobe koja ne postoji i na taj način dogovorili sastanak s 21-godišnjim Karlovčaninom ispred Ekonomske škole u Karlovcu gdje su ga u blizini, točnije u Radićevoj ulici u Karlovcu dočekali i fizički napali, udarajući ga rukama, nogama i drvenim štapom po cijelom tijelu, a nakon čega su ga ostavili da leži na zemlji i prilikom čega je oštećeni zadobio lake tjelesne ozljede.
Motiv ovog fizičkog napada na Karlovčanina starosti 21 godinu je događaj od 9. siječnja 2010. godine kada je 21-godišnji Karlovčanin pod vidnim utjecajem alkohola vikao i galamio u Radićevoj ulici u Karlovcu prilikom čega je iz džepa izvadio preklopni nož i njime mahao po ulici.
U svezi događaja od 17. siječnja 2010. godine protiv petorice počinitelja biti će proslijeđena Kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Karlovcu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Teške tjelesne ozljede (u pokušaju) opisano u čl. 99. st. 1. i 4. KZ-a.


Razbojništvo

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica Ogulinčanina starosti 18 godina, 10. siječnja u Ogulinu, u Ulici Josipa bana Jelačića, izvršili razbojništvo nad Rovinjaninom na način da su mu uz upotrebu fizičke snage, s ramena otrgnuli crnu kožnu torbu u kojoj su se nalazili novci, mobitel i osobni dokumenti. Ukupna materijalna šteta je tri tisuće kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje Posebnog izvješća.


Prijevara

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Rakovčanin starosti 38 godina s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku korist u vremenskom periodu od mjeseca rujna do mjeseca prosinca prošle godine, doveo lažnim prikazivanjem u zabludu svoje radnike iz Cetingrada, kojima je u šumi u Koranskom Lugu, općina Rakovica, vlasništvo Slunjanke starosti 47 godina, rekao da se radi o njegovoj šumi i naredio im da posijeku 20 stabala, što su isti i učinili i pri tom oštećenu oštetili za oko 30 tisuća kuna. Protiv Rakovčanina je proslijeđena kaznena prijava.


Stranica