Nogometna utakmica – mjere sigurnosti

Foto: PU karlovačka

U subotu, 24. listopada s početkom u 20.30 sati na stadionu Branko Čavlović - Čavlek u Karlovcu odigrat će se utakmica XII. kola I. HNL između NK Karlovca i HNK Hajduka.

Prilikom provedbe nužnih mjera i radnji u cilju osiguravanja povoljnog stanja sigurnosti i javnog reda, Policijska uprava karlovačka moli građane, da se u namjeri prisustvovanja, na utakmici između NK Karlovca i HNK Hajduka pravodobno upute kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji u prometu. Ulazi na stadionu Branko Čavlović - Čavlek za gledateljstvo biti će otvoreni na dan utakmice već od 18 sati.
 
Također se skreće pozornost o zabrani nošenja ili unošenja na prostor koji se osigurava, predmeta podobnih za napad ili nanošenje ozljeda, alkohol, pirotehnike i ostalih stvari koji su Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima zabranjeni kao takvi. U slučaju pronalaska takovih stvari i predmeta isti će se oduzimati, a spram osoba kod kojih se zateknu poduzimat će se zakonom propisane mjere i radnje.
 
Tijekom provedbe osiguranja navedenog javnog skupa, policijski službenici Policijske uprave karlovačke na užem i širem prostoru stadiona Branko Čavlović - Čavlek te okolnom području primjenjivat će policijsku ovlast snimanja na javnom mjestu sukladno čl. 79. st. 1. i 2. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09).


Stranica