Nogometna utakmica - mjere sigurnosti

Foto: PU karlovačka
Sutra s početkom u 20 sati na stadionu Branko Čavlović Čavlek u Karlovcu odigrat će se utakmica VI. kola I. HNL između NK Karlovac i NK Inter-Zaprešić.

Prilikom provedbe nužnih mjera i radnji u cilju osiguravanja povoljnog stanja sigurnosti i javnog reda, Policijska uprava karlovačka moli svekoliko građanstvo da se u namjeri prisustvovanja na utakmici između NK Karlovac i NK Inter-Zaprešić, pravodobno uputi na stadion kao bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji u prometu. Ulazi na stadionu Branko Čavlović Čavlek za gledateljstvo biti će otvoreni na dan utakmice već od 18 sati.
 
Također se skreće pozornost o zabrani nošenja ili unošenja predmeta na prostor koji se osigurava, predmeta podobnih za napad ili nanošenje ozljeda, alkohol, pirotehnike i ostalih stvari koji su Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima zabranjeni kao takvi.
 
U slučaju pronalaska takovih stvari i predmeta isti će se oduzimati, a spram osoba kod kojih se isti zateknu poduzimat će se zakonom propisane mjere i radnje.
 
Tijekom provedbe osiguranja navedenog javnog skupa, policijski službenici Policijske uprave karlovačke na užem i širem prostoru stadiona, te okolnom području primjenjivati će policijsku ovlast snimanja na javnom mjestu sukladno članku 79. stavak 1. i 2. Zakona o policijskim ovlastima (Narodne novine broj: 76/09.).


Stranica