Odbio se podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize prisutnosti droga u organizmu

Policijski službenici su jučer navečer na području općine Krnjak utvrdili da teretnim vozilom s pridodanim priključnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka upravlja 46-godišnjak pod utjecajem opojnih droga što je utvrđeno preliminarnim vještačenjem, međutim odbio se podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize prisutnosti droga u organizmu. Također je nadzorom utvrđeno da vozilo kojim je upravljao ima nedostatke koji su okvalificirani kao veći tehnički nedostaci  te da je počinio više prekršaja iz Zakona o radnom vremenu mobilnih radnika budući je pregledom digitalnog tahografa utvrđeno da je vozilom u više navrata upravljao bez umetnute kartice vozača odnosno prekoračio dozvoljeno neprekidno vrijeme upravljanja vozilom.
Također je kod istog daljnjim nadzorom zatečena kutijica ispunjena drogom (cannabis marihuana) bruto težine 2,00 g, koju je neovlašteno posjedovao.  
 
Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.
 

Priopćenja | Promet i vozila